zaterdag 29 december 2012

Planckendael

Planckendael, we zijn daar intussen 2 jaar abonnee. Tot nu toe gingen we altijd bij goed weer, van het voorjaar tot het najaar dus. Maar nog nooit eerder gingen we midden in de winter.
Vandaag was zowat de mooiste dag van de vakantie tot nu toe en iedereen kon wel wat uitwaaien gebruiken, dus trokken we nog eens naar daar en het was de moeite.

Nog nooit eerder hadden we zo een mooi zicht op de neushoorn. Bij goed weer zie je enkel zijn rug uit het water steken.

De meeste ooievaars waren op reis naar het zuiden, dus dacht deze pelikaan even hun rol over te nemen.

De kleine panda die ligt ook de hele zomer in zijn boom te slapen. Maar vandaag waren ze alle 3 behoorlijk actief. 

Het indianendorp had er een kerstmannenhuis bijgekregen en het kampvuur was aangestoken.
Niet goedkoop zo een abonnement, maar wel echt de moeite.

woensdag 26 december 2012

Clowntje

Terwijl we nog bezig zijn met de eindejaarsfestiviteiten denken we al vooruit naar het volgende feest: carnaval.
Onze kleine jongedame had nog geen eigen verkleedkleding, enkel afdragertjes van haar broer. Nu moet je weten dat ik mijn naaimachine enkele jaren geleden kocht om er broeken mee in te korten en misschien af en toe eens een verkleedkostuumpje te kunnen maken, dus toen ik dit stofje zag moest ik dat laatste wel doen.
Het stofje vond ik een tijdje terug bij het verlaten van de stoffenwinkel in het promorek. Ik had al alles afgerekend, maar het riep zo hard "clowntje" naar mij, dat ik nog maar eens binnengegaan ben.
Hebben jullie de knoop gezien? 

Voor de broek gebruikte ik een heel eenvoudig patroon afkomstig uit de carnavalskleding van knipmode 02/2012, dat ik vervolgens nog wat verkleinde met behulp van een passende broek.
In het vestje herkent u waarschijnlijk de zsazsazilet.

 Bollenstof: Pauli
Binnenkant zilet: Ikea
Knoop: Veritas

donderdag 6 december 2012

De penseelrol


Heb ik u al verteld dat ik hier in de verste verte niet de meest creatieve mens in huis ben?
De echtgenoot maakte dit jaar de overstap van potloden naar penselen. En voor het eerst vroeg hij om iets voor hem te maken. Dat was toch onmogelijk te weigeren?
Er waren een paar kleine hindernissen op het parcours. Bij het gebruik van olieverf komt white spirit kijken en verder worden de penselen ingesmeerd met vaseline. Vooral de white spirit baarde mij zorgen, want vettigheid, tja dat is vettigheid. Na een testje met een restje besloot ik het er toch maar op te wagen.
Het deel waar de penseelharen de stof raken is een lichte toile cirée, de rest is gewoon katoen.

Ik bestudeerde de potloodrollen op diverse blogs. Zocht verder naar het model dat de voorkeur van de echtgenoot had en kwam hier uit.
Het was mijn bedoeling om ook deze rol van biais te voorzien, maar wat ik in voorraad had bleek te smal. Maar rood overlockt vind ik nog zo lelijk niet. U wel? Het is namelijk nog niet te laat om dat nog aan te passen...

De linten maakte ik zelf volgens de methode van de overlockles en bij deze kan ik u meedelen dat de truc voor het keren ook werkt met gewoon katoen.

Toile cirée: stoffenspectakel
Katoen: Ikea

Oh kom er eens kijken ...


Kijk eens wie de Sint hier geïntroduceerd heeft. Zou die jongedame binnenkort kleren kunnen gebruiken?