donderdag 25 april 2013

Die met de 3 paar schoenen

Het is al even geleden dat er hier nog iets nieuws verscheen. Maar het bleef dan ook maar winter en bij de laatste telling vond ik 14 rokjes in de kast en dat terwijl er hier nog een massa stof ligt voor rokjes.
Ze vonden mij al raar dat ik de winter gestart was met 15 broeken voor de zoon (maar hij scheurt ze zo graag mevrouw), dus ik durf de broeken en kleedjes niet optellen bij al die rokken.

Maar de lente komt er nu blijkbaar echt aan en ze is de laatste tijd flink gegroeid. Tijd dus om eens iets te durven. Het stofje was oorspronkelijk gekocht om een rokje te maken, 50cm, maar ik kreeg het er uit geperst. Het voorpand moest daarvoor doorgeknipt worden, maar dat gaf wel ruimte voor een rok met plooi. Mis ik trouwens iets, of staat daarover geen woord uitleg in het boek?





Ik zag al kindjes in corsetjes passeren, dus ik deed wat de juf altijd zegt: nameten. Het patroon leek wat aan de krappe kant voor mijn nog-van-peuterbuik-voorziene kleutertje, dus knipte ik hier en daar wat extra breedte. Bij gebrek aan uitleg, legde ik de plooitjes zo dat ze de peuterbuik een beetje camoufleren. En of dat nodig is:



Ik stak ook een normale rits met één bies in het rugpand (uitleg volgt). Helaas zette ik er eerst eentje van 18cm in, maar dan geraakte ze niet in het kleed en dat felle groen verkoopt Veritas blijkbaar maar tot 18cm en opnieuw vanaf 40cm, daartussen ben je blijkbaar gedoemd tot "standaardkleuren". Die van 18cm werd er dus uitgetornd en eentje in het donkerdere groen van 30cm nam zijn plaats in.
Je ziet dat het kleedje nog een beetje trekt op de rug als ze zo zit, gelukkig dus dat ik wat extra breedte voorzag.


Stof: Meky-shop

zondag 21 april 2013