zondag 29 juni 2014

T-shirt met ruffle mouwen


Ik vond dit t-shirtpatroon in Ottobre 3/2012 en keek er al langer naar, maar om een of andere reden begon ik er nooit aan. Was het de stress voor de halsboord, was het het gebrek aan een stofje ervoor, ik weet het niet. In ieder geval bleef deze Ottobre 2 jaar lang zomaar liggen. En toen begon ik er toch aan, met een restje van een nog niet geblogd kleed van mezelf. Met een restje mag het misgaan, maar het ging niet mis. De halsboord lukte wonderwel, net als de rolzoompjes, ook iets dat ik nog niet eerder getest had. 
Het stofje heeft zoveel kleurtjes dat ik de zoom afwerkte in 2 kleuren, een dubbelstiksel in wit en groen. 


En poseren dat kan ze wel :)


Tricot: Stoffenspectakel

zaterdag 28 juni 2014

Strijken voor beginners

Een tijdje geleden kwam mijn eigen kleine strijkplankje hier aan in huis, helemaal echt retro. Maar hoewel het op de foto niet zo opvalt, deed 30 jaar wachten op een volgende gebruiker geen goed aan de stof. 
Alle wit was intussen gelig en het geheel deed beduimeld aan. Tijd dus voor een snelle opfrisactie. 



Een schaar, een stukje oude fleece, een fris stofje en een nietpistool, meer was er niet nodig.
Aangezien de vorige stof ook geen zomen had en er - op het gele na - nog goed uitzag, besloot ik dat ook hier zomen overbodig was.
Aangezien ik niet direct zin had om op zoek te gaan naar dunne mousse, maar wel nog een grote lap witte fleece had besloot ik dat te gebruiken. Het resultaat voelt zeer vergelijkbaar aan.
Het geheel werd ondersteboven gelegd en de schaar ging erin en daarna het nietjespistool en toen hadden we dit:



Helemaal nieuw en fris en weer goed voor nog eens 30 jaar. 

Katoen en fleece: stoffenspectakel