zaterdag 25 juli 2015

Kungfu Panda is geboren

Hij werd al een tijdje verwacht deze kleine pruts. Maar wat het zou worden bleef een geheim. De hele tijd dacht ik dat ik me mocht klaarhouden met roze, maar toen bleek er toch een jongen in die buik te schuilen. 
Aangezien hij niet de eerste in de rij was, stond er weinig op de geboortelijst en dus ging ik voor "zelluf doen". 



De foto's werden op een haastje genomen voor we de cadeautjes gingen afgeven. De t-shirts maakte ik volgens hetzelfde ottobre patroon dat ik al eerder gebruikte voor pyjama's. Het staat 3 keer in het boekje in verschillende matenreeksen en past voor elk.
Ook de patronen van de broekjes komen uit een ottobre, bij het grootste veranderde ik wel meer dan ik overhield van het oorspronkelijke patroon.

Het labeldoekje wilde ik al lang eens maken, maar het kwam er nog last minute bij. Die pyjama ligt dus niet helemaal toevallig op de hoek ervan. Dikke zachte fleece, tricot en plastiek laten zich niet zomaar aan mekaar zetten blijkbaar.


Stof: Pauli

vrijdag 10 juli 2015

Klein klein kleutertje

... waar ben jij toch naar toe?



Na de grote vakantie hebben we hier geen kleuter meer in huis. Maar nu plukt ze nog graag een bloemetje af.


Na de eerste Allybroek  gingen we voor een tweede, deze keer in een gewoon katoentje. Het resultaat valt helaas wat tegen. Hoewel het model volledig identiek is, valt de stof een stuk minder mooi.  


Ze is draagbaar, maar er komt geen derde in gewoon katoen.


Stof: Pauli (enkele jaren geleden)