Heel veel bijzondere culinaire hoogstandjes kan ik me niet herinneren uit mijn vroege jaren, maar van één ding waren we allemaal grote fan: rijstballetjes. Dus voor iedereen die zijn kinderen een heerlijke verantwoorde vegetarische lekkernij wil maken, dit receptje:
Ingrediënten:
- Lima volwaardige rijst: ronde of mengeling van lange en ronde (ideaal is ook een gedeelte zoete rijst)
- Geroosterd sesamzaad
- Iziki zeewier
Bereiding:
- alles samen wassen in een zeef onder de kraan
- samen koken in 2 koppen water op 1 kop rijst
- 1u op klein vuur in de snelkoker, eerst met open deksel en afschuimen dan deksel erop en dan 1 uur zachtjes laten koken
- Als het klaar is goed omroeren en wat laten afkoelen
- Voor het koud is balletjes vormen met handen gedoopt in licht gezouten lauw water ofwel met de ijsschepper balletjes vormen en verder laten afkoelen
- Frituren en op keukenrol leggen
- Nog heet in dipsausje dopen.
Dipsausje:
- Echte Tamari (Lima)
- Gembersap (geraspt en uitgeknepen = sap)
- Water
- Goed mengen
Tip van de eter: vooral de korst is geweldig, dus de balletjes niet te groot maken.
Smakelijk!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten