maandag 25 februari 2013

Daar is de lente ... of toch nog niet helemaal

Ik wilde al langer eens een tricotkleed voor mezelf maken, maar de zoektocht naar een goed patroon nam wat tijd in beslag. De beroemde Burda 7828 werd mij ten stelligste afgeraden door mijn moeder, ze is ervan overtuigd dat het model niet zou flateren. Wie ben ik om dat tegen te spreken?  
Van alle kleedjespatronen in mijn (beperkte) voorraad kon alleen nr13 uit de Knipmode 07/12 op onze gemeenschappelijke goedkeuring rekenen. 


Om te zorgen dat de bloemetjes vooraan niet teveel zouden moeten meerekken moest het voorpand wel enigzins aangepast worden. Die kleine aanpassingen kosten mij, verhoudingsgewijze, wel een massa tijd. Een beetje meer kennis van patroontekenen zou zeker geen overbodige luxe zijn. Iemand suggesties voor een goed boek/website/... ?
Er zijn ook nog figuurnaden in gestikt, maar door het drukke motief zie je daar eigenlijk niet veel van. Al helemaal niet op de foto.


Stof: Sleepstraat Gent

2 opmerkingen:

  1. Dat modelleke staat u beeldig, echt waar. Op u gegoten. Een kleedje heeft toch altijd "iets" meer dan een rok en bloes hé ? -)) Maak er u nog maar van deze....

    BeantwoordenVerwijderen