donderdag 25 april 2013

Die met de 3 paar schoenen

Het is al even geleden dat er hier nog iets nieuws verscheen. Maar het bleef dan ook maar winter en bij de laatste telling vond ik 14 rokjes in de kast en dat terwijl er hier nog een massa stof ligt voor rokjes.
Ze vonden mij al raar dat ik de winter gestart was met 15 broeken voor de zoon (maar hij scheurt ze zo graag mevrouw), dus ik durf de broeken en kleedjes niet optellen bij al die rokken.

Maar de lente komt er nu blijkbaar echt aan en ze is de laatste tijd flink gegroeid. Tijd dus om eens iets te durven. Het stofje was oorspronkelijk gekocht om een rokje te maken, 50cm, maar ik kreeg het er uit geperst. Het voorpand moest daarvoor doorgeknipt worden, maar dat gaf wel ruimte voor een rok met plooi. Mis ik trouwens iets, of staat daarover geen woord uitleg in het boek?

Ik zag al kindjes in corsetjes passeren, dus ik deed wat de juf altijd zegt: nameten. Het patroon leek wat aan de krappe kant voor mijn nog-van-peuterbuik-voorziene kleutertje, dus knipte ik hier en daar wat extra breedte. Bij gebrek aan uitleg, legde ik de plooitjes zo dat ze de peuterbuik een beetje camoufleren. En of dat nodig is:Ik stak ook een normale rits met één bies in het rugpand (uitleg volgt). Helaas zette ik er eerst eentje van 18cm in, maar dan geraakte ze niet in het kleed en dat felle groen verkoopt Veritas blijkbaar maar tot 18cm en opnieuw vanaf 40cm, daartussen ben je blijkbaar gedoemd tot "standaardkleuren". Die van 18cm werd er dus uitgetornd en eentje in het donkerdere groen van 30cm nam zijn plaats in.
Je ziet dat het kleedje nog een beetje trekt op de rug als ze zo zit, gelukkig dus dat ik wat extra breedte voorzag.


Stof: Meky-shop

7 opmerkingen:

 1. super knap, da stofke heb k hier ook nog ergens liggen ;-)
  enne: buikskes da mag zenne!
  liefs, mimi xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Kleintjes met buikjes, dat hoort zo ;-) Schoon kleedje! Naaiboeken zonder maattabellen zijn blijkbaar de nieuwe norm, en die plooitjes daar heb ik ook niets over teruggevonden. 2cm blijkbaar, zo bleek bij nameten. Ik vind de kleedjes ook heel nipt vallen, want voor mijn vrij smalle 4,5jarige maakte ik toch een 110-116. En dat blijkt nodig als ze er nog een t-shirt onderaan doet én niet de hele tijd haar buik moet inhouden.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik vind vooral het gebrek aan een overzicht van benodigde stof heel vervelend. De meeste maattabellen zijn toch ook niet te vertrouwen. Ik meet alles in alle richtingen ;)

   Verwijderen
 3. Amai, dat is echt een mooi kleedje! Mooi stofje ook!
  Handig, al die tips over maten en plooitjes erbij ...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooi, het kleedje staat haar prachtig!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hey Een van elk,

  Superschattig kleedje! Ze staat er prachtig mee.

  Creatieve groetjes,
  Het hele Veritas-team

  BeantwoordenVerwijderen