zondag 19 mei 2013

Een Egyptisch feestje

Het begon allemaal een jaar of 3 geleden met "De Griezelige Mummie" van Piet Piraat. De Zoon vond het eng en dus begonnen wij te vertellen over mummies en Egypte. Sindsdien is Egypte een vast thema hier thuis. De vriendjes zetten het jaar in met themafeestjes, dus dat wilde hij natuurlijk ook. Over zijn eigen thema moest hij maar heel kort denken, Egypte natuurlijk.

De werken begonnen met de uitnodigingen, gemaakt door de MDH, volgens deze techniek, maar dan met plakkaatverf en papier.

Vervolgens schoten de losse ideeën door ons hoofd, want de ervaring van de vorige jaren leert ons dat er niet al te veel geleide activiteiten nodig zijn om zo een namiddag te vullen en voor knutselwerkjes was vorig jaar maar één kandidaat te vinden, de jarige zelf...

Maar elke jarige heeft een kroon nodig, dus ook daarvoor zorgde de MDH.
Ook de cake werd versierd met het Horus Oog.

De knikkers zijn weer helemaal in de mode de laatste tijd en hij en zijn vriendjes waren nog niet echt goed voorzien daarvan. En als je knikkers gaat uitdelen, dan moet je natuurlijk ook zakjes voorzien.
De zoon mocht kiezen tussen effen stoffen bedrukt met een hiëroglief of iets uit de stoffenkast. Daar koos hij voor het laatste en dus passen de zakjes niet in het thema.
Voor de zakjes gebruikte ik de handleiding van Elisanna. Als ik ze nog eens gebruik voor knikkerzakjes, ga ik er wel overal een paar centimeter afdoen.

Stof: Stoffenspectakel

Geen opmerkingen:

Een reactie posten