maandag 1 december 2014

Slapenstijd

Je kent ze wel, die dromen waarin je plots merkt dat je in pyjama op school of het werk staat. Vandaar dat deze pyjama's zonder model geshowd worden ;) 

Het t-shirt is er eentje uit een ottobre. De broek komt van het patroon van het indianenpak, dat ik ooit maakte uit de knipmode 2/2012. Het patroon werd al vaker gerecycleerd voor verkleedkleding. Telkens vouw ik het gewoon wat om en knip er al dan niet naadwaarde aan, afhankelijk voor wie het moet dienen. Deze keer moest het een short met tailleband worden, dus vouwde ik het ver om en deed er ook in de taille wat af. 

Aangezien "how to train your dragon" hier wel populair is, viel een stofje met ridders en draken hier wel in de smaak als pyjamastofje.  Deze werd al voor de zomer gemaakt en is ondertussen al goed gedragen. 


Toen de herfst begon maakte ik eindelijk ook de tweede. Om ervoor te zorgen dat hij zeker ook volgende zomer nog bruikbaar zou zijn, werden er telkens enkele centimeters toegevoegd in de lengte, zowel bij het t-shirt als bij de broek. 


Drakenstof: Stoffenspectakel
Vliegtuigentricot: In den beer
Boordstof: Pauli

1 opmerking:

  1. Superstofjes voor zo'n projectjes. De drakenstof werd hier gebruikt voor boxershorts voor de 2 jongens.

    BeantwoordenVerwijderen