donderdag 6 september 2012

Eindelijk... een rimpelrokDit stofje lag al van toen te wachten op een bestemming. Maar het perfecte idee voor de combinatie van dit stofje en de knopen kwam niet. Het stofje riep vanuit de stapel om verwerking, dus werd het eentje uit de todo-lijst. Het rimpelrokje stond al een eeuwigheid op mijn planning, maar werd steeds maar uitgesteld.

Voor ik begon las ik de handleiding van Justina Maria Louisa nog eens door, bekeek nog eens die van de stolpplooirok van Emma en Mona en deed toen iets dat daar grotendeels op geleek.


De overgang tussen een rechte tailleband en de rimpels leek me wat abrupt, dus besloot ik om van de gelegenheid gebruik te maken om mijn eerste paspelbandervaring op te doen.
Met de paspel erin leek doorstikken op de tailleband niet mooi. Na wat getwijfel werd besloten om net onder de paspel door te stikken, zodat het stiksel alleen vanbinnen zichtbaar is. Ik gebruikte dan ook de kleur van de voering om zo min mogelijk contrast te hebben daar. Mijn ritsvoetje heeft nooit eerder zoveel dienst gedaan als voor deze rok, maar dat werkt dus fantastisch daarmee.
De voering werd met een onzichtbare steek aan de rits vastgezet, maar dit is dus handwerk in de meest letterlijke zin van het woord. Heeft er iemand een methode om dat machinaal af te handelen?Eigenlijk had het haar allerallereerste schooldag outfit moeten worden, maar ze gaven mooi weer en met de gerimpelde voering is het echt wel een warme rok geworden. Ze kreeg dus een andere outfit aan en als ik een lenteversie maak, zal het met een klokrok als onderrok zijn.

Stof: Pauli
Voering: Ikea
Paspel: Hexagoon

5 opmerkingen:

 1. Mooi rokje, mooi stofje en dat paspeltje lijkt mij perfect te zitten...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dank je! Hij is inderdaad echt goed gelukt :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heel mooi rokje! Ik vond het grappig om net jouw beschrijving op mamablogs te lezen. Ben ook midden 30, ook 2 kids (2007 en februari 2011), volg nu ook les aan CVO. Ben wel nog maar net gestart met mijn blog!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Die rimpelrokjes zijn toch zo mooi hé :)
  Ik ben ook fan.
  Maar ik sttek gewoon de voering en bovenstof gelijk onder mijn machien voor de rits in te zetten.Nog nooit iets met de hand genaaid.

  BeantwoordenVerwijderen