dinsdag 2 oktober 2012

We houden van tricot

Het was hier even stil. We moesten dan ook even wennen aan terug vroeg opstaan, twee kindjes die naar school gaan, cursusdagen die anders over de week gespreid zijn, ..
Toen volgde er nog een beddendans, waarbij het babybed verdween, een groot bed verhuisd werd en een nieuw bed met logeerlade zijn intrede deed.
Tijdens dit hele gedoe stapelde de was en de strijk zich torenhoog, maar nu alles weer min of meer onder controle is, kan er weer wat genaaid worden.

In zulke drukke tijden, moet een mens af en toe eens aan zichzelf denken. Het eerste project werd dus nog een tricotrok voor mezelf.


Voor mijn eerste tricotrok gebruikte ik nog een patroon uit de Knip. Intussen heb ik mij alsnog de 5e druk van Mme Zsazsa aangeschaft.
Hoewel ik die eerste deze zomer best veel gedragen heb, zitten er toch een paar kleine dingetjes aan die mij storen. Voor deze 2e nam ik dus het A-lijnpatroon van Zsazsa.
Het zit nu mooier op de heupen, maar gelukkig kon ik deze stof ongestraft in 2 richtingen knippen, want anders had ik de rok er nooit uitgekregen.Stof: Pauli

2 opmerkingen:

  1. Heel mooie stof en door die tricot zal die a-lijn nu heel soepel vallen over de heupen... mooi hoor!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Deze valt goed op de heupen, de vorige was daar wat te breed. Het voordeel van de andere was wel dat hij vlot uit de stof geraakte. Volgende keer beide patronen eens op mekaar leggen en iets tussen de 2 testen.

    BeantwoordenVerwijderen